Skip to content
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona info@onomastica.cat

XXIV CONGRÉS D’ICOS SOBRE CIÈNCIES ONOMÀSTIQUES


Del 05/09/2011 al 09/09/2011

El XXIV Congrés Internacional de l’ICOS sobre Ciències Onomàstiques se celebrarà a la ciutat de Barcelona del 5 al 9 de setembre de 2011 i tindrà com a tema general
 
Els noms en la vida quotidiana
 
Les sessions del congrés es desenvoluparan a l’aulari nou de la facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, que en serà la seu central. Els actes d’inauguració i de cloenda tindran lloc al Paranimf d’aquesta universitat situada al centre de la ciutat. Vegeu mapa
 
L’elecció de Barelona com a seu del XXIV Congrés Internacional de l’ICOS sobre Ciències Onomàstiques es va aprovar el 28 d’agost de 2008, dins l’assemblea general de l’International Council of Onomastic Sciences (ICOS) celebrada a Toronto (Ontario, Canadà), en el marc del seu XXIII congrés.
 
El primer congrés de l’ICOS es va celebrar a París el 1938  tot i que no va ser fins al segon, també celebrat a la mateixa ciutat el 1947, que es va instituir la celebració de manera periòdica. Des de llavors, i per intervals de tres anys, s’han anat succeint els diferents congressos fins a arribar a aquest XXIV congrés que se celebrarà a Barcelona el setembre de 2011.
 
L’ICOS aplega els principals estudiosos i interessats d’arreu del món sobre l’onomàstica. El seu camp d’investigació i estudi són els noms de persona, o antropònims, noms de lloc, o topònims, i tot tipus de noms propis. Els seus idiomes oficials són l’anglès, el francès i l’alemany. Per al congrés de Barcelona els idiomes oficials s’han ampliat amb el català i l’aranès com a llengües pròpies i oficials de Catalunya, i amb el castellà, també oficial al nostre país.
 
Temàtica
Seccions temàtiques del congrés:
 
1. Terminologia
2. Teoria onomàstica
3. Onomàstica i lingüística
4. Noms en la societat
5. Antroponomàstica
6. Toponomàstica
7. Onomàstica i història
8. Onomàstica i geografia
9. Onomàstica i cultura
10. Cartografia i noms de lloc: Noves plataformes de gestió de la informació
11. Onomàstica i processos d’estandardització
12. Onomàstica catalana
 
 
 
 
 
http://barcelona.onomastica.cat/
 

Back To Top