Skip to content
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona info@onomastica.cat

V Jornada d’Onomàstica. Toponímia i antroponímia de l’antiga Governació de Dénia (les Marines i la Safor).


Del 25/02/2011 al 26/02/2011

Dies 25 i 26 de febrer de 2011 a la Casa de Cultura de Dénia (Plaça de Jaume I, s/n). Organitza: Acadèmia Valenciana de la Llengua i hi col·laboren l’Ajuntament de Dénia, Universitat d’Alacant (seu Benissa), Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, CEFIRE de Benidorm i UNED Dénia.
Les inscripcions estan obertes a tothom i es poden fer per correu electrònic a casa_ros@gva.es. (Consulteu el fullet de la jornada).

Conferències
– Presentació de la Jornada amb els parlaments de la presidenta de l’AVL, Hble. Sra.  Ascensió Figueres, i de l’alcaldessa de Dénia, Sra. Ana Kringe.
– Conferència del Dr. Joan Ivars Cervera (UNED-DÉNIA): «Toponímia del Marquesat de Dénia al segle XVIII: els límits del terme general de la Ciutat».
– Presentació del fullet de toponímia municipal de Dénia a càrrec del Dr. Emili Casanova Herrero i del Dr. Joan Ivars Cervera.
Conferència del Dr. Javier Fernández Nieto (Universitat de València): «Historia de dos teónimos en la toponimia de la antigua colonización de Baleares e Iberia: Bócar y Dénia».
– Conferència del Dr. Enric Ribes i Marí: «Aproximació al parlar mossaràbic d’Eivissa».
– Conferència de cloenda a càrrec del Dr. Moisés Selfa: «Toponímia prellatina de la Marina Alta».
 
 

 

Back To Top