Skip to content
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona info@onomastica.cat

Revista NOMS Especial monogràfic (núm. 14 – tardor de 2020): 40è aniversari de la creació de la Societat d’Onomàstica CRIDA ALS SOCIS

Benvolgudes, benvolguts,

Enguany es compleixen 40 anys de la creació, l’octubre de 1980, de la nostra Societat. Segur que molts ho teniu present.

Amb aquest motiu, la Junta de l’entitat i l’equip de redacció de la revista de divulgació Noms han acordat dedicar un número monogràfic, que serà el 14, a aquesta commemoració. I volem que, al costat dels articles i les entrevistes de més extensió, que ja han estat encarregats, tots i cadascun dels socis tinguin l’oportunitat de dir-hi la seva, en una secció que crearem específicament per a aquest número. Pensem també que aquesta és una molt bona ocasió per a dur a terme una arreplega d’imatges que permetin a la nostra entitat disposar d’un arxiu fotogràfic propi, com més ampli millor.

Per tant, mitjançant aquest escrit, adreçat a tots els socis actuals i a antics socis, us demanem que, si ho voleu i us és possible, col·laboreu en la celebració d’aquest 40è aniversari d’una d’aquestes maneres (o de totes dues, és clar):

 1. Redactant un text breu (màxim 600 caràcters amb espais en blanc inclosos) amb un d’aquests motius, o altres de similars, lliurement:
  1. El que ha significat per a vós la pertinença a la SdO
  2. Una valoració molt breu del que han estat aquests 40 anys
  3. Un episodi o un fet concret que valgui la pena de ser reportat
  4. Una anècdota concreta que considereu significativa

Aquests textos s’han d’enviar a l’adreça electrònica revista@onomastica.cat abans del dia 6 de setembre d’enguany, en format word o compatible.

 

 1. Cercant imatges relacionades amb qualsevol moment d’aquests 40 anys (i dels immediatament precedents, des del col·loqui de la Sala de Comalats de 1973), ja sigui que les teniu en paper o en format electrònic (o en diapositiva, etc.): col·loquis, congressos i jornades; visites; excursions; recepcions; assemblees de socis; reunions de Junta o d’altra mena; presentacions; conferències; taules rodones; homenatges, etc.

  Podeu fer arribar una còpia de les fotografies en paper a l’adreça de la Societat d’Onomàstica (carrer del Carme, 47 – 08001 Barcelona) o bé, en format digital, amb la millor resolució possible, a l’adreça electrònica revista@onomastica.cat. També podeu posar-vos en contacte amb la Junta a través d’aquesta adreça si necessiteu alguna ajuda de caràcter tècnic, o si teniu algun dubte, algun comentari o alguna pregunta sobre aquestes qüestions.

 

Estem segur que entre tots plegats farem una celebració com el motiu mereix! Ens comprometem a conservar totes les imatges, i a documentar-les en la mesura que sigui possible, i a publicar tots els textos rebuts: si per la seva quantitat no tots cabessin a la revista, miraríem de fer-ne una recopilació exhaustiva a través del web de la Societat d’Onomàstica.

Rebeu d’antuvi un agraïment per la vostra col·laboració o, en tot cas, per la vostra atenció.

Salutacions cordials,
Junta directiva de la Societat d’Onomàstica / Equip de redacció de Noms

 

Barcelona, 1 de juliol de 2020

Back To Top