Skip to content
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona info@onomastica.cat

Publicació dels fullets toponímics de Castelló de la Plana, les Coves de Vinromà i Cabanes

La secció d’Onomàstica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua  acaba de publicar tres nous fullets corresponents a la sèrie Toponímia dels Pobles Valencians  dins la seua  col·lecció d’Onomàstica. Són els fullets dels termes de  Castelló de la Plana, les Coves de Vinromà i Cabanes (la Plana Alta). Els nous fullets segueixen l’estructura dels anteriors de la col·lecció, tanmateix afegeixen alguna novetat significativa com és l’augment del tamany dels mapes i, en conseqüència, la quantitat de topònims que hi apareixen. Els fullets tenen més presència i molta més informació  i també cal dir que els topònims apareixen representats dins els mapes amb una major claretat

El fullet de Castelló, el text introductori del qual firma Antoni Josep Gascó Sidro, cronista oficial de la ciutat, replega uns llistats de vora cinc-cents topònims que apareixen situats en els corresponents quatre  mapes: en el primer el terme de Castelló i  la comarca de la Plana Alta, un altre que replega els elements físics, un tercer amb les partides i les vies de comunicació i el darrer amb topònims que expliquen la presència humana al terme.

El fullet de les Coves presenta idèntica estructura amb els quatre mapes i els llistats corresponents. De topònims covarxins n’apareixen uns cinc-cents cinquanta i de la seua replegada com  també de la del terme de Castelló n’és autor Marc Guardiola.

Joan Andrés Bellés, que ja va col·laborar en el mapa del Desert de les Palmes del Tossal Cartografies, és l’autor del recull dedicat a Cabanes.

Back To Top