Skip to content
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona info@onomastica.cat

Marc i Júlia/Julia són els noms més freqüents entre els nadons del 2007

El nom de Marc, amb una freqüència de 1.385, ha estat el més posat entre els nens nascuts l’any 2007, de la mateixa manera que ho havia estat en els darrers onze anys. El següent nom més freqüent és Àlex/Álex (1.003), que es manté en el mateix lloc del rànquing, i Pol, amb 922 nens, ocupa el tercer lloc. En el quart se situa el nom de Pau (911), i en cinquè lloc tenim David (804), el qual desbanca Arnau (792), que l’any anterior era el cinquè.
 
El nom de Júlia/Julia amb una freqüència de 977 està per primera vegada al capdamunt del rànquing de noms de nenes. En segon lloc se situa Lucía amb una freqüència de 976, i Paula (949) es col·loca aquest any en la tercera posició. Laia amb una freqüència de 936 cau de la primera a la quarta posició. El cinquè lloc, com l’any anterior, l’ocupa Maria/María amb 930 casos.
 
Cal fer esment que la font utilitzada per elaborar la base de dades dels noms dels nadons conté els noms en lletres majúscules sense accentuació. Això fa que en alguns casos no hagi estat possible destriar entre un nom en català o en castellà, ja que l’accent és l’únic element que permet fer la separació.
 
Aquesta incidència es pot veure, per exemple, en el rànquing de noms de nenes del 2007. Així, el registre de Maria inclou també el de María, mentre que el nom Anna es diferencia d’Ana. Si suméssim les grafies Anna i Ana, el nom se situaria en el desè lloc del rànquing per davant de Laura.
 
Font: Idescat

Back To Top