Skip to content
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona info@onomastica.cat

L’encant de la llengua. Jornades d’Homenatge a Joan Veny


Del 23/11/2009 al 24/11/2009

Font: Obra Cultural Balear
 
La difusió de l’obra de Joan Veny i Clar, una de les persones més conegudes i prestigioses en l’àmbit dels estudis de les lletres catalanes, és una tasca imprescindible perquè els estudis en filologia catalana prosperin, guanyin prestigi i siguin considerats un dels eixos socials de la nostra societat, que, arran dels importants fluxos migratoris, s’ha transformat en una societat plurilingüe i pluricultural.
 
Les Jornades d’Homenatge a Joan Veny pretenen fomentar el coneixement i el diàleg sobre diferents àmbits dels estudis filològics del professor Veny, com ara la dialectologia catalana, la preservació i l’estudi del lèxic, l’onomàstica, el català en el marc de les filologies romàniques, etc. D’altra banda, pretén donar a conèixer el personatge Joan Veny com a professor, estudiós i defensor convençut de la llengua catalana, així com la contribució que ha fet a la prosperitat del català dins el seu territori.
 
Aquestes jornades lingüisticoculturals tenen com a objectiu principal oferir a la ciutadania un diàleg de qualitat sobre el passat, el present i el futur de les lletres catalanes tenint com a referència l’obra del filòleg Joan Veny i Clar. Pretenem acostar la matèria de les lletres catalanes a la ciutadania i convidar-la a conèixer-les, interessar-s’hi i reflexionar-hi. A més a més, incentiven els participants a endinsar-se en temes filològics relacionats amb la llengua pròpia de les Illes Balears; participar en la creació de diferents tipus de literatura, estudis, etc., i promoure el consum de literatura en llengua catalana.
 
Els destinataris seran persones del món acadèmic i literari: Professors universitaris, professors no universitaris, alumnes universitaris i no universitaris, professionals de l’àmbit cultural, i tota la ciutadania interessada en la llengua i la literatura catalanes.
 
Lloc: Centre de Cultura “Sa Nostra” (c. de la Concepció, 12, Palma).
http://www.ocb.cat/index.php?noticia=827
 
 
 

Back To Top