Skip to content
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona info@onomastica.cat

III Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”


Del 17/12/2008 al 19/12/2008

El desembre de 2008 se celebrarà el III Col·loqui Internacional “La lingüística de Pompeu Fabra”, que pretén ser, segons els organitzadors, un fòrum periòdic per a la reflexió profunda i plural sobre els diversos aspectes de l’obra de Pompeu Fabra.
 
Organitza: Universitat Rovira i Virgili, Tarragona
 
Hi col·laboren:
Comitè científic: Joan Armangué, Albert Branchadell, Teresa Cabré, Germà Colón, Jaume Corbera, Antoni Ferrando, Jordi Ginebra, Georg Kremnitz, Joaquim Mallafrè, Joan Martí i Castell, Josep Martines, Josep M. Nadal, Pere Navarro, Joan Peytaví, Ramon Pinyol, Miquel Àngel Pradilla, Vicent Salvador, Ramon Sistac, Joan Solà, Max Wheeler.
Comitè organitzador: Fina Anglès, Àngela Buj, Olga Cubells, Maite Domingo, Iolanda Figuerola, Jordi Ginebra, Sílvia Güell, Roser Llagostera, Anna Montserrat, Pere Navarro, Miquel Àngel Pradilla, Xavier Rull.
 
Ponències i taula rodona:- Sebastià Bonet (UB): “Fabra i els adverbis en –ment”.- Diegu Corraine (Ufitziu de sa Limba Sarda): “La llengua sarda comuna. Característiques i història d’un procés”.- Kalman Faluba (Universitat ELTE de Budapest):  “Normativa i geosinònims”.- Jordi Ginebra (URV): “La implantació social del fabrisme: l’acció d’Antoni Rovira i Virgili”.- Joan Julià-Muné (Universitat de Lleida): “La fonamentació ortològica de Fabra i les aplicacions de Coromines”.- Claus Pusch (Universitat Albert-Ludwig de Friburg de Brisgòvia): “Les normes ortogràfiques de les llengües minoritàries: entre l’oralitat i l‘escriptura”.- Joaquim Rafel (UB & IEC): “L’obra lexicogràfica de Fabra i les tendències de la lexicografia actual”.
 
Taula rodona: “La qualitat lingüística als mitjans de comunicació audiovisuals”. Participants: Maria Alba Agulló (Cap d’Assessorament Lingüístic de Televisió de Catalunya), Jaume Corbera (Universitat de les Illes Balears), Miquel Àngel Pradilla (URV& IEC), Jaume Mas (Assessor lingüístic IB3 Televisió), Toni Mollà (analista de la programació de RTVV-Canal 9). Moderador: Pere Navarro (Universitat Rovira i Virgili).
 
Per a qui vulgui presentar comunicació:
1.  Els resums s’han d’enviar a la Secretaria del III Col·loqui en suport paper, i en document adjunt a l’adreça electrònica fabra3@urv.cat abans del 08/09/08. 2.  L’extensió màxima admesa serà de 250 paraules. El document ha d’incloure el nom del comunicant amb l’adreça electrònica i/o el telèfon de contacte. Durant el mes de setembre us comunicarem si el Comitè científic ha acceptat la vostra proposta de comunicació. El text definitiu s’haurà de fer arribar a la Secretaria del III Col·loqui en suport paper, i en document adjunt a l’adreça electrònica fabra3@urv.cat abans del 19 de desembre de 2008.
 
Inscripcions: 75 euros/ Estudiants: 45 euros
Secretaria del III Col·loquiDepartament de Filologia CatalanaUniversitat Rovira i VirgiliPlaça Imperial Tàrraco, 143005 Tarragona
Consulteu les circulars d’aquest col·loqui a la web de la Facultat de Filologia de la URV:
http://wwwa.urv.net/centres/Departaments/fcatalana/activitats_fabra.html
 

Back To Top