Skip to content
Carrer del Carme, 47. 08001 Barcelona info@onomastica.cat

Diccionari terminològic de cartografia

Publicat per Institut Cartogràfic de Catalunya, TERMCAT i Enciclopèdia Catalana (Barcelona, 2011). És el primer d’una col·lecció de quatre llibres que recolliran els termes de cartografia, fotogrametria, sistemes d’informació geogràfica i teledetecció, i que es publicaran entre 2011 i 2013. La gran evolució que han sofert aquestes disciplines en els darrers anys fan que la normalització de la terminologia tècnica esdevingui una eina imprescindible.
El primer diccionari publicat és el de cartografia — el precedent del qual és el diccionari de cartografia publicat l’any 1994 per Curial—. La coordinació i redacció d’aquesta obra ha comptat amb especialistes de cadascuna de les àrees: Josep M. Rabella, Josep M. Panareda i Graziana Ramazzini. S’hi ha introduït un total de 2.023 termes.

Cadascuna de les entrades del Diccionari terminològic de cartografia consten de: entrada amb indicació de gènere; equivalent del terme al castellà, francès, italià, anglès i alemany; l’àrea temàtica; una breu definició i, en alguns casos, notes i il·lustracions (n’hi ha 159, entre fotos, dibuixos i gràfics).
Hi trobareu a més índexs temàtics en cadascuna de les llengües esmentades, un índex de les il·lustracions, un annex amb els barbarismes i els errors habituals en el lèxic i el llenguatge cartogràfic i, per acabar, una bibliografia.

 

Back To Top